Veteranenverhalen

Hoe doen voormalige Veteranen het in de burgermaatschappij? Helpen talenten en vaardigheden die bij Defensie centraal staan hen in die ‘gewone’ samenleving? In een serie interviews vertellen oud-militairen hun inspirerende verhalen over het leven tijdens en ná de dienst. Onbekende Helden voor het voetlicht.

Bas Weijers

Ypr-chauffeur en DAR vuilnisophaaldienst
"Er is geen lekkerder gevoel dan je kennis delen met andere mensen"
“Het werk met mens en machine is het mooiste dat er is” Bas Weijers is veteraan, YPR-specialist en werd uitgezonden naar Kosovo. Daar kreeg hij PTSS, waardoor hij stopte bij Defensie als militair. Ondanks flinke tegenslagen bleef hij daar toch actief in een burgerfunctie. Tegenwoordig zit hij bij Defensie en ook bij vuilnisophaaldienst Dar helemaal op zijn plek. Het verhaal van Bas is er een van doorzettingsvermogen en positiviteit.
Lees verder

Jeroen Kolthof

Luchtmobiele Brigade tot en met 2012
"Als het even tegenzit, zet je door"
Nadat Jeroen Kolthof de middelbare school had afgerond, koos hij ervoor om naar de Luchtmobiele Brigade te gaan. Een jongensdroom die eindelijk uitkwam. Na meerdere dienstjaren en een uitzending naar Afghanistan begon hij aan een rechtenstudie. Nu werkt hij voor het internationale advocatenkantoor Clifford Chance en laat hij zien wat veteranen kunnen toevoegen in het bedrijfsleven.
Lees verder

Michiel Hollander

Korporaal bij Korps Mariniers
"Verantwoordelijkheid nemen op momenten dat het echt moet"
Oud marinier Michiel Hollander (korporaal) ontwikkelde zich van ambulancechauffeur tot zorgverlener en is momenteel werkzaam als ict-specialist.
Lees verder

Fred Janssen

Verbindingstroepen en public affairs officer
"Voor mij is vrijheid keuzes mogen maken"
Veteranenshop, Stichting Onbekende Helden, De Witte Anjer, Steun onze troepen in Afghanistan, allemaal initiatieven waar veteraan Fred Janssen bij betrokken is geweest. Na een start bij Defensie op jonge leeftijd als dienstplichtige heeft hij een mooie carrière gemaakt in het bedrijfsleven. Nu is hij weer terug als reservist.
Lees verder

Dominique Schreinemacher

Vliegenier en eigenaar The Boost Company
"Bij ons is het antwoord nooit ‘nee, het kan niet’, maar ‘het kan wel, dit heb ik ervoor nodig’"
Dominique Schreinemacher is al twintig jaar militair vlieger en geeft naast haar werk bij Defensie lezingen en trainingen over de kwaliteiten en vaardigheden van militairen. Eerst vanuit Defensie en de afgelopen tien jaar vanuit haar eigen bedrijf: The Boost Company.
Lees verder

Stichting Onbekende Helden
Nachtegaallaan 11
5731 XP Mierlo 

Telefoon: 0800 – 300 150
(van 10.00 tot 16.00 uur)