Over ons

Wij zetten ons in voor het realiseren van erkenning en waardering voor Veteranen vanuit het bedrijfsleven.

Stichting Onbekende Helden steunt Veteranen bij het zoeken van werk in de burgermaatschappij. De organisatie is ontstaan vanuit het bedrijfsleven, als praktische uiting van waardering voor onze Veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Daarnaast beheren wij het Veteranenvoordeel-platform.

Onze missie

Onze Veteranen hebben wereldwijd belangrijk en potentieel gevaarlijk werk uitgevoerd namens de Nederlandse samenleving. Stichting Onbekende Helden is van mening dat onze samenleving daar niet voldoende waardering voor heeft, of te weinig met die waardering doet. Daarom willen we met de stichting Veteranen praktische ondersteuning bieden vanuit het bedrijfsleven.

Daarnaast willen we meer draagvlak (of meer begrip) creëren onder de Nederlandse bevolking voor onze Veteranen. In landen als Amerika en Engeland is waardering voor Veteranen iets waar de gehele samenleving dagelijks mee te maken heeft: bij bijna iedere winkel zijn er acties voor Veteranen, er zijn banen speciaal voor hen gereserveerd en waardering wordt constant uitgesproken.
Wij vinden dat Nederland hierin tot op heden achterblijft en willen een gedeeltelijke cultuurverandering binnen de Nederlandse samenleving op gang brengen.

Wat wij doen

Door individuele Veteranen te koppelen aan contactpersonen en bedrijfsnetwerken steunen wij hen tijdens de zoektocht naar betaald werk, werkervarings- en stageplaatsen. Ook Veteranen die overwegen een bedrijf te starten, bieden we begeleiding.
Daarnaast zetten we ons actief in om te zorgen dat Veteranen een voorkeursrol krijgen bij het invullen van arbeidsplaatsen die direct gelinkt zijn aan opdrachten en aanbestedingen van het ministerie van Defensie.

Om meer waardering en draagvlak voor Veteranen binnen de Nederlandse samenleving te creëren, vergroten wij hun zichtbaarheid middels de Onbekende Helden-stickers, die aangeven welke organisaties en bedrijven zich inzetten voor Veteranen. Ten slotte zetten we een uitgebreid kortingsprogramma op, dat gelinkt is aan de Veteranenpas van het Nederlands Veteraneninstituut.

Beleidsplan

In ons beleidsplan kun je precies lezen waar wij verder voor staan.

Statuten

In onze statuten lees je hoe wij als organisatie handelen.

Beloningsbeleid

Het beloningsbeleid voor onze medewerkers, vrijwilligers en ambassadeurs lees je hier.

De helden achter Onbekende Helden

Een grote groep betrokken vrijwilligers zet zich in voor Onbekende Helden.

Bestuur

Het driekoppige bestuur van Onbekende Helden wordt gevormd door ondernemers/militairen die Veteranen een warm hart toedragen. Enerzijds omdat ze zelf Veteraan zijn, anderzijds omdat ze nauw betrokken zijn bij Veteranen.

Het bestuur bestaat uit:

Désirée Donkers – Desiree is het eerste aanspreekpunt voor bestuurs- en operationele zaken.
Contact: desiree@onbekendehelden.nl
Ruud Vermeulen
Peter Lieth (penningmeester)

Raad van Advies

De Raad van Advies onder leiding van Lex Oostendorp (voormalig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht) adviseert de stichting. Deze Raad van Advies bestaat verder uit Conny Wenting (CEO Invictus Games Den Haag) en Gijs Wanders (journalist).

Erevoorzitter

Jasper Schoenmakers is vanwege zijn bijzondere bijdrage aan Stichting Onbekende Helden benoemd tot erevoorzitter. Vanuit deze rol zal hij zich inzetten voor de positionering van Onbekende Helden binnen ons relevante netwerk.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor Onbekende Helden. Denk daarbij aan de operationele uitvoering van de kantoorwerkzaamheden, maar ook het geven van trainingen en workshops. Wil jij ook vrijwilliger worden en zo een bijdrage leveren aan Onbekende Helden? Neem dan direct contact met ons op.

Ap van Gameren
Ap verzorgt trainingen en workshops en individuele coaching voor de stichting. Lees hier het profiel van Ap. Contact: Ap@onbekendehelden.nl

Klazina van Houwelingen
Klazina geeft training en workshops en verzorgt HR activiteiten voor de stichting. Lees hier het profiel van Klazina. Contact: klazina@onbekendehelden.nl

Rob van Rijn
Rob verzorgt trainingen en workshops en individuele coaching voor de stichting. Lees hier het profiel van Rob. Contact: rob@onbekendehelden.nl

Eric Oostdijk
Eric verzorgt de workshop Mindfulness voor de stichting. Lees hier het profiel van Eric. Contact: info@onbekendehelden.nl

Meer info over onze coaches vind je hier.

Carla L’Ortye
Carla is het aanspreekpunt voor de bedrijven met vacatures en Veteranen die op zoek zijn naar een baan. Daarnaast ondersteunt Carla bij het Veteranenvoordeel-programma.  Lees hier het profiel van Carla. Contact: carla@onbekendehelden.nl

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zijn onze gezichten naar buiten en in de regio. Zij brengen Onbekende Helden onder de aandacht binnen Defensie, bij Veteranenorganisaties en bedrijven/externe organisaties. Wil jij ook ambassadeur worden? Stuur ons dan een mailtje: info@onbekendehelden.nl

Sluit je aan

Onbekende Helden is een stichting die zich inzet om Veteranen te helpen om hun carrière een vervolg te geven buiten Defensie, ze een platform biedt met gelijkgestemden en ze een stem geeft bij beleidsmakers om hun positie te verbeteren en de waardering te geven die ze toekomt.

Wil je een (voordeel)actie aanbieden, sponsor worden, of heb je een vacature die je onder de aandacht wil brengen? Neem dan gerust contact met ons op en sluit je aan!

Stichting Onbekende Helden
Nachtegaallaan 11
5731 XP Mierlo 

Telefoon: 0800 – 300 150
(van 10.00 tot 16.00 uur)