‘Veteranen moeten meer gezien worden in de maatschappij’– Carla

Mijn naam is Carla L’Ortye en ik ben sinds 1994 woonachtig in Zeewolde, Flevoland. Ik beschouw mijzelf als een enthousiaste en opgewekte vrouw, die graag uitdagingen aangaat. Het glas is altijd halfvol. Ik ben moeder van 4 zonen, waarvan een drieling van 28 en een zoon van 34 jaar oud en oma van een kleindochter. Ik kom uit een militair geslacht. Mijn grootvader en vader waren officieren en een van mijn zoons is korporaal bij het 13e van de Luchtmobiele eenheid. Mijn vader was en mijn zoon is Veteraan.

Door de baan van mijn vader bij de Landmacht, heb ik een deel van mijn jeugd in Frankrijk doorgebracht en mijn tienertijd in Suriname. Ik ben als stewardess en later als purser de hele wereld over gevlogen, een ervaring die ik niet had willen missen. Mijn oudste zoon heeft het stokje overgenomen en is piloot bij de KLM. Intern heb ik bij de KLM workshops conflicthantering en sociale vaardigheden gegeven aan binnen en -buitenlands personeel. Na de KLM ben ik verhuisd naar Curaçao waar ik anderhalf jaar gewoond heb en de vader van mijn kinderen heb leren kennen.

De afgelopen 10 jaar ben ik vrijwilliger bij het Rode Kruis geweest in diverse bestuurlijke en actieve functies. Daarnaast ben ik sinds 2017 vrijwilliger bij de TFA (Thuisfront afdeling) van het 11e Luchtmobiel. Verder ben ik nog vrijwilliger bij de Harderwijkse molen De Hoop. Daarnaast ben ik massagetherapeut en heb ik al ruim 16 jaar een eigen praktijk. Mijn hobby’s zijn lezen, reizen, wandelen en muziek.

Ik ben door de district voorzitter van het Rode Kruis Flevoland, zelf Veteraan en nog in actieve dienst, gewezen op een functie bij de Stichting Onbekende Helden. Ik vind het een goede zaak, dat onze Veteranen gezien worden in onze maatschappij en dat zij met hun kennis en vaardigheden van grote waarde kunnen zijn in het bedrijfsleven. Ik wil daar heel graag mijn energie in steken om deze twee samen te brengen! Ik werk hiertoe samen met Sieto. Ik hoop vele Veteranen en bedrijven van dienst te kunnen zijn als vrijwilliger bij de Stichting Onbekende Helden.

carla [at] onbekendehelden [dot] nl