Laten we voorop stellen dat het merendeel van de veteranen na hun defensie carrière een prima transitie heeft naar de burgermaatschappij. Er is een kleine groep die baat heeft bij ondersteuning zoals wij die bieden.

Deze ondersteuning richt zich op het “binnenhalen” van vacatures en het matchen van geschikte veteranen met deze vacatures. Daarnaast biedt de stichting een gratis  workshop aan:  “Hoe verkort ik de afstand naar mijn nieuwe baan?”. Ook is het mogelijk een persoonlijk gesprek aan te gaan.

Er zijn bedrijven die zich actief inzetten voor de specifieke veteraan en die graag veteranen als collega op willen nemen in hun bedrijf. Deze bedrijven melden hun vacatures aan bij de stichting. Zij plaatst de vacatures op de site. Veteranen kunnen hierop solliciteren.  Juist een warme introductie maakt vaak net het verschil om door de eerste selectieronde heen te komen bij een sollicitatie!

De enige voorwaarde om te solliciteren is dat je in het bezit bent van een veteranenpas van het VeteranenInstituut.

De vacatures zijn te vinden op  deze pagina van onze site. Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van je cv, kun je dit document (PDF) gebruiken als leidraad. Tevens hebben we een mobiele app gelanceerd, waarin alle vacatures makkelijk te vinden zijn. Deze app is gratis te downloaden via de Apple en Android store.

We zijn een stichting die volledig draait op vrijwilligers. We kunnen je niet garanderen dat je op deze wijze aan een passende baan komt, maar we doen natuurlijk ons uiterste best! Het is wel van belang dat je zelf ook actief blijft zoeken.

Aanmelden

Je kunt rechtstreeks reageren, met jouw CV en een duidelijke motivatiebrief, op onze gepubliceerde vacatures. Er wordt gebruik gemaakt van een personeelsinformatiesysteem, dus maak een account aan en vul de gegevens zo volledig mogelijk in. Daarnaast dien je een  kopie van je veteranenpas als PDF te mailen via de contactpagina.

In het kader van de Wet op de privacy gaan wij er van uit dat als je solliciteert op een van de op onze site geplaatste vacatures je automatisch akkoord gaat met het delen van jouw cv en gegevens aan de desbetreffende werkgever.

Bedrijven en netwerkers kunnen zich aanmelden via de contactpagina.

Daarnaast zet Stichting Onbekende Helden zich actief in om te bewerkstelligen dat het Ministerie van Defensie tijdens het gunnen van opdrachten en aanbestedingen aan bedrijven buiten de eigen organisatie, een aantal vaste arbeidsplaatsen zal reserveren voor veteranen.