Gratis museum-entree Fries Verzets Museum

Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Hier ontmoet u de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Verzet en vervolging, maar geen hongerwinter. Wel vluchtelingen en mensen die van heinde en verre melk en voedsel kwamen halen.
Over de aanbieder
Het Fries Verzetsmuseum is sinds 1979 actief om het verhaal over Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog op een educatieve wijze te vertellen. De eerste tentoonstelling in 1979 was een presentatie met nadruk op het verzet, waarbij het klassieke denken in goed en fout uitgangspunt was. In 1983 werd door middel van wisselexposities definitief het klassieke denken doorbroken en kreeg nuance ruimte in de presentatie. In 1995 verhuisde het museum naar het historische gebouw de Kanselarij. Rond het thema Kiezen Toen & Nu werd een moderne presentatie gemaakt vanuit het gezichtspunt dat de bezetting niet alleen zwart wit is, maar vooral ook grijs. In 2013 verhuisde het Fries Verzetsmuseum mee met het Fries Museum naar het nieuwe gebouw aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden.
Fries Verzetsmuseum (onderdeel van het Fries Museum)

Veteranenpas voordeel

Locatie(s):


Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
Nederland

Voordeelpas

Meer dan 550 organisaties uiten hun erkenning en waardering voor veteranen door voordeel en/of kortingen te bieden. Bovendien kun je met je voordeelpas veel musea gratis bezoeken en deelnemen aan onze workshops. Heb je de pas nog niet? Vraag hem dan hier aan. Wil je iets doen voor onze veteranen? Word dan sponsor of partner!

Stichting Onbekende Helden
Nachtegaallaan 11
5731 XP Mierlo 

Telefoon: 0800 – 300 150
(van 10.00 tot 16.00 uur)