2017-079(ondersteunend) medewerker wonen (LVG Plus), Spijkenisse

 

Aanmelden voor alle vacatures o.v.v. vacaturenummer graag via vacature [at] onbekendehelden [dot] nl met cv en motivatie.

 

Omschrijving

Voor meerdere woonlocaties in Spijkenisse, zijn wij op zoek naar collega’s ondersteunend en medewerker wonen en ondersteunend en medewerkers wonen LVG +

De zorg en/of begeleidingsvorm varieert van zorg en begeleiding tot puur de begeleiding in LVG en LVG +.

Voor alle vacatures geldt een aanstelling voor 24 uur per week

Je coördineert organiseert en voert zorg en begeleiding uit conform de uitgangspunten van de individuele zorgplannen en/of behandelplannen.

Voor de woningen in het LVG en LVG +  ligt op het bieden van structuur, consequent handelen/optreden en zorg dragen voor continuïteit. Dit alles binnen een pedagogisch opvoedingsklimaat, omdat het jonge cliënten betreft. De leeftijd van de cliënten ligt over het algemeen tussen 17-30 jaar,Het merendeel van de cliënten is gebaat bij een zeer voorspelbaar dagprogramma met een duidelijke structuur. En wordt moeilijk verstaanbaar gedrag geobserveerd. Dit gedrag kan diverse vormen aannemen van zoals verbale of fysieke agressie tot seksueel overschrijdende gedrag.

Op de andere woningen ligt de nadruk op de combinatie van zorg en begeleiding, de focus ligt op het doen van verpleegkundige handelingen in combinatie met uitdagend gedrag.

Functie eisen:

Ondersteunend medewerker wonen LVG + je bent in bezit van een relevante MBO niveau 4 opleiding Medewerker wonen LVG +: je bent in bezit van een relevant HBO diploma .

Ondersteunend medewerker wonen, je bent in bezit van een relevant diploma MBO niveau 3.

Medewerker wonen, je bent in bezit van een relevant diploma MBO niveau 4.

Voor alle functies geldt dat je werkervaring in de verstandelijke gehandicapte zorg of psychiatrie hebt.

Jij bent:

  • Je bent enthousiast en hebt ervaring in het werken met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en affiniteit met de doelgroep.
  • Je vindt het een uitdaging te werken met cliënten met een complexe zorgvraag.
  • Je bent in staat om structuur te bieden en vanuit kennis en ervaring aan te sluiten bij cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Je bent sensitief en kunt adequaat reageren op de non-verbale en verbale uitingen van cliënten. Het is van belang emotionele veiligheid en nabijheid te bieden wanneer cliënten gespannen zijn.
  • Je bent communicatief en kunt aansluiten bij het moeilijk verstaanbaar gedrag en het ontwikkelingsniveau van cliënten. Het is belangrijk om communicatiehulpmiddelen in te zetten om voorspelbaarheid te bieden, zoals dagprogramma’s, aanwijsborden en picto’s.
  • Je bent stressbestendig en blijft effectief presteren bij tegenslag en in geval van agressie bij cliënten. Zoals kalm blijven bij agressie en op een rustige manier contact maken, of behouden met de cliënt.
  • Je kunt methodisch werken en vakkundig handelen vanuit methodische inzichten en brengt in staat om theoretische kennis met betrekking tot bijvoorbeeld autisme in praktijk te brengen. Dit kan zich vertalen in tijdens het contact met de cliënt, oog hebben voor het disharmonische profiel van de cliënt en om te kunnen gaan met het autistisch perspectief van waaruit de cliënt de omgeving waarneemt.

Herken je jezelf in dit profiel, dan nodigen we je graag uit te solliciteren!

 

Arbeidsvoorwaarden:

Het salaris wordt ingedeeld in FWG 40 (ondersteunend medewerker LVG +) en FWG 45 ( medewerker wonen LVG +) en FWG 35 ( ondersteunend medewerker) en FWG 40 ( medewerker wonen) volgens de CAO Gehandicaptenzorg