Laten we voorop stellen dat het merendeel van de veteranen na hun defensie carrière een prima transitie heeft naar de burgermaatschappij. Er is een kleine groep die baat heeft bij ondersteuning zoals wij die bieden. Wij proberen veteranen te koppelen aan contacten binnen ons netwerk van bedrijven en netwerkdeelnemers die zich actief inzetten voor die specifieke veteraan. Binnen hun contacten gaan zij zich inzetten voor een arbeids-, werkervarings- of stageplaats voor de veteraan, al naar gelang van toepassing is.

De enige voorwaarde om je als veteraan in te schrijven, is dat je in het bezit bent van een veteranenpas van het VI. Stichting Onbekende Helden gaat je vervolgens assisteren bij het vinden van een voor jou passende werkomgeving. Een warme introductie maakt vaak net het verschil om door de eerste selectieronde heen te komen bij een sollicitatie! Alle deelnemers aan Stichting Onbekende Helden zetten zich in om deze te bewerkstelligen.
De vacatures zijn te vinden op deze pagina van onze site. Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van jouw cv, kun je dit document (PDF) gebruiken als leidraad. We organiseren een paar keer per jaar een gratis workshop loopbaanadvies, zie deze pagina.
Tevens hebben we een mobiele app gelanceerd, waarin alle vacatures makkelijk te vinden zijn. Deze app is gratis te downloaden via de Apple en Android store.

We zijn een stichting die volledig draait op vrijwilligers. We kunnen je niet garanderen dat je op deze wijze aan een passende baan komt, maar we doen natuurlijk ons uiterste best! Het is wel van belang dat je zelf ook actief blijft zoeken.

Aanmelden

Veteranen kunnen zich aanmelden per E-mail via de contactpagina. Nadat wij jouw cv hebben ontvangen zullen wij de procedure zo spoedig mogelijk kan starten. Je kan ook rechtstreeks reageren, met jouw cv en een duidelijke motivatiebrief, op onze gepubliceerde vacatures.

Voor bedrijven en netwerkers geldt hetzelfde. Zou jij je voor een of meerdere veteranen per jaar in willen zetten, stuur ons een mailtje via de contactpagina.

Daarnaast zet Stichting Onbekende Helden zich actief in om te bewerkstelligen dat het Ministerie van Defensie tijdens het gunnen van opdrachten en aanbestedingen aan bedrijven buiten de eigen organisatie, een aantal vaste arbeidsplaatsen zal reserveren voor veteranen.