Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?

Als je aan het nadenken gaat over deze vragen dan heb je kans dat je in cirkeltjes gaat ronddraaien, je kunt dan geen afstand meer nemen tot de vragen die je bezighouden. Op zo’n moment kan het heel zinvol zijn om jezelf als het ware “in kaart” te brengen. Een mooi instrument daarvoor is de “elementenvierhoek” (ontwikkeld door Adriaan Hoogendijk). Geen testen of vragenlijsten maar een persoonlijke zelfinschatting.

Wordt geen boekhouder als je eigenlijk een boswachter bent.

Wat kunnen wij van Onbekende Helden jou bieden?
In een workshop van twee dagdelen gaan wij samen met jou aan de slag met de elementen vuur, water, lucht en aarde die als metaforen dienen voor bepaalde persoonlijke eigenschappen of clusters van eigenschappen. Door hiermee aan de slag te gaan kun je helderder in beeld brengen waar jouw competenties liggen, en, net zo belangrijk, waar je passie in het leven ligt. Vaak wordt na het uitwerken in een oogopslag duidelijk onder welk element je valt, en bij het bespreken van de elementen wordt duidelijk van welke je nog wat kunt leren.
Ontdek jouw persoonlijke elementenvierhoek om meer zicht te krijgen op je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ontwikkelverlangens.
Daarmee krijg je meer beeld van jou zelf en weet je beter wat jij wilt. Het antwoord op wat je kunt is dan ook gemakkelijker te beantwoorden!

De workshop vindt plaats bij het Veteraneninstituut, Willem van Lanschotlaan 1, 3941 XV Doorn op:
• vrijdag 9 november 13:00 – 16:00 uur en
• vrijdag 30 november 13:00 – 16:00 uur

Je kunt je opgeven voor deze workshop, uiterlijk 30 oktober 2018, door een mail te sturen naar: Klazina@onbekendehelden.nl.

Ap van Gameren en Klazina van Houwelingen

Hoe verkort ik de afstand naar mijn nieuwe baan?

Soms is het goed om even stil te staan voordat je de volgende stap in je carrière zet.
Ben je veteraan, dan geldt dit zeker voor jou!

Klazina van Houwelingen en Ap van Gameren, van de stichting Onbekende Helden, kunnen jou hierbij hulp aanbieden in de vorm van een vierdaagse workshop.
Aan het eind van de workshop:
• heb je een goed inzicht gekregen in jouw eigen kwaliteiten, competenties en ontwikkelpunten
• weet je hoe je jouw specifieke ervaring binnen defensie kunt vertalen naar de externe arbeidsmarkt
• weet je waar werkgevers op letten in cv’s en sollicitatiebrieven
• heb je een professioneel cv en weet je hoe je een overtuigende sollicitatiebrief kunt schrijven
• kun je jouw competenties en kwaliteiten helder voor het voetlicht brengen

Onbekende Helden biedt deze workshop gratis aan, waarbij huiswerkopdrachten niet zullen ontbreken. Koffie en thee zijn inclusief.
Zodra er nieuwe datums bekend zijn, zal deze op de website worden gepubliceerd!

In november 2018 bieden wij een verdiepingsworkshop aan die ingaat op jouw talenten, persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen!

Informatie hierover volgt later.

TANGRAM IN ACTIE!

Sinds vorig jaar heeft Tangram ons een prachtig systeem  “RIS Compact Q”  geschonken voor het matchen van sollicitanten met beschikbare banen. Het heeft de nodige tijd gekost om het volledig werkend te krijgen maar sinds afgelopen mei is het zo ver en is alles online te gebruiken.

Het is een cliëntvolgsysteem met veel mogelijkheden:

  • Begeleiding in trajecten
  • Mobiliteitsportal voor cliënten
  • Toegang tot het vacaturebestand van onze stichting
  • Monitoring van statussen en acties via workflow
  • Complete en automatische dossieropbouw
  • Rapportages m.b.v. filters
  • Relatiebeheer met opdrachtgevers.

Het levert ons als stichting veel tijdwinst op en biedt de veteraan de mogelijkheid om gericht te solliciteren en/of een open sollicitatie te sturen.

De veteraan heeft direct toegang tot zijn (of haar) eigen dossier en kan dit elk moment aanpassen of wijzigen en heeft ook zicht op de status van zijn (of haar) sollicitatie.

Wij zijn ontzettend blij dat wij deze mogelijkheid hebben gekregen van Tangram!

foto van Onbekende Helden.

Nu eigen online netwerkomgevingen voor Veteranen met een eigen onderneming.

Als je Defensie verlaat en je wilt zelf gaan ondernemen dan komt daar veel bij kijken.
Een aantal oud collega’s heeft deze stap in het verleden al eens gezet. Onderling zijn zij het erover eens dat een groot netwerk enorm helpt bij het succesvol ondernemen. Maar hoe kom je aan zo’n netwerk?

16 november waren ondernemend veteranen op bezoek bij de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht  op de Zwaluwenberg om tijdens een bijzondere netwerksessie met elkaar te spreken over hoe zij (aankomend) ondernemers, u dus, kunnen helpen. Deze sessie is in nauwe samenwerking met Onbekende Helden georganiseerd. Direct is hier door een groep enthousiaste Ondernemende Veteranen op doorgepakt. Zo zijn er een aparte facebookpagina: https://www.facebook.com/ondernemendeveteranen en LinkedIn groep: https://www.linkedin.com/groups/13503081 gelanceerd. Meer aanvullende informatie vind je op deze pagina’s.

Eerste netwerkbijeenkomst voor Veteranen met een eigen onderneming met enthousiasme ontvangen

Als je Defensie verlaat en je wil zelf gaan ondernemen dan komt daar veel bij kijken.
Een aantal oud collega’s hebben deze stap in het verleden al eens gezet. Onderling zijn zij het erover eens dat een groot netwerk enorm helpt bij het succesvol ondernemen.
Maar hoe kom je aan zo’n netwerk?

De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) organiseerde daarom, in nauwe samenwerking met Onbekende Helden, op 16 november jl. in zijn rol als Inspecteur der Veteranen de bijeenkomst “de ondernemende veteraan” op landgoed De Zwaluwenberg.
Eén van de vele initiatieven die de positie van de veteraan binnen de maatschappij versterkt.

Middels het inspireren en enthousiasmeren van veteranen met een eigen onderneming willen de IGK en Onbekende Helden komen tot een netwerk van ondernemers.
Binnen dit netwerk hebben ondernemers vervolgens de mogelijkheid informatie te delen en elkaar te ondersteunen met betrekking tot ‘hun business’.

Onder leiding van Dagvoorzitter Kelvin de Richemont werden een aantal prikkelende stellingen behandeld met soms al direct een creatieve oplossing voor een “ondernemers”vraag.

Deze dag werd ondersteunt door de volgende vier kennispartners: Noventas, Jurapunt, Bureau Ruigrok en Pevari.

In Checkpoint komt een uitgebreid verslag van deze sessie te staan.

De stichting Onbekende Helden en het Veteranen Instituut houden je op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen.

15138528_1151083691605821_7997071484913301346_o

 

Start sticker campagne stichting Onbekende Helden (veteranen en reservisten)

De IGK (Inspecteur Generaal der Krijgsmacht) Generaal B. Hoitink gaat de eerste deur stickers plakken op het hoofdkantoor van de VANAD groep. Dit is de start van een landelijke stickercampagne van de stichting Onbekende Helden. Hiermee samenhangend reserveert de VANAD groep een 10 tal betaalde banen (inclusief gratis interne opleiding) welke samen met stichting Onbekende Helden ingevuld gaan worden met Nederlandse veteranen. Het is de eerste keer dat een bedrijf zo expliciet deze keuze maakt en zo haar waardering uit voor de inzet van veteranen.

We zijn als familiebedrijf zeer betrokken bij onze medewerkers en mensen die hun leven wagen voor onze vrijheid en die van anderen, daar mogen wij best iets voor terug doen. We zijn er dan ook trots op dat wij de eerste sticker op onze gevel mogen plaatsen!“ Vertelt VANAD Group CEO Arthur Nederlof.

VANAD Group

De VANAD Group is een snelgroeiend, internationaal opererend familiebedrijf, actief op het snijvlak van informatie en communicatie en biedt een breed scala aan state-of-the-art (cloud)diensten, producten en advisering op het gebied van healthcare, customer services, ICT, beveiligde (tele)communicatie en document management.VANAD Group heeft vestigingen in Nederland, Belgie, China, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bij de VANAD Group zijn 1000+ personen werkzaam

STICHTING ONBEKENDE HELDEN (voor veteranen)

Veteranen hebben in crisisgebieden wereldwijd belangrijk en potentieel gevaarlijk werk uitgevoerd namens de Nederlandse samenleving. Stichting Onbekende Helden is van mening dat onze samenleving daar niet voldoende waardering voor heeft en als die waardering wel aanwezig is daar te weinig mee wordt gedaan. De missie van de Stichting is dan ook pas geslaagd als iedere individuele veteraan zich dagelijks gewaardeerd voelt voor zijn of haar inzet en op een passende en gewenste wijze kan deelnemen aan de arbeidsmarkt.

De stichting is ontstaan uit een initiatief van ondernemers Jasper Schoenmakers en Fred Janssen, en voormalig Inspecteur Generaal der Strijdkrachten Lex Oostendorp. Met de Stichting willen zij veteranen niet alleen praktische ondersteuning bieden vanuit het bedrijfsleven, ook willen zij onder de Nederlandse bevolking voor onze veteranen meer draagvlak en begrip te creëren. In landen als Amerika en Engeland is waardering voor veteranen iets waar de gehele samenleving dagelijks mee te maken heeft. Bij bijna iedere winkel zijn er acties voor veteranen, zijn banen speciaal gereserveerd voor veteranen en waardering wordt constant uitgesproken.

De praktische aanpak van de Stichting bestaat uit het inzetten en koppelen van contacten binnen bedrijfsnetwerken, waarbij deze bedrijven en netwerkdeelnemers kunnen aangeven zich met hun contacten te willen inzetten voor arbeids-, werkervarings- en stageplaatsen voor veteranen. Veteranen op hun beurt kunnen bij de Stichting kenbaar maken wat ze zoeken en nodig hebben, zodat beide partijen op een passende wijze aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Herkenbaarheid wordt verkregen middels het beeldmerk van Onbekende Helden, waarmee organisaties en bedrijven zichtbaar kunnen maken dat zij zich inzetten voor veteranen en zij op die wijze ook hun waardering uitspreken. Tevens wordt een uitgebreid kortingsprogramma opgezet dat direct gelinkt is aan de veteranenpas van het Veteraneninstituut. Meer info is te verkrijgen via www.onbekendehelden.nl, Facebook of via e mail: info@onbekendehelden.nl